
מומו
כיצד סיפור ילדים דמיוני מזכיר לנו את כוחה של הקשבה, ומזמין אותנו להתמודד עם שאלות מהותיות על הזמן ועל מה שחשוב בחיים.
כיצד סיפור ילדים דמיוני מזכיר לנו את כוחה של הקשבה, ומזמין אותנו להתמודד עם שאלות מהותיות על הזמן ועל מה שחשוב בחיים.
כשאנשים מנסים לתאר מדוע הם אוהבים מוזיקה, הם נוטים לפרט מה היא גורמת להם לחוש ואכן, למוזיקה יש שלל השפעות על תפקודי הגוף. מאמר זה הוא הצצה אל ההשפעות הפיזיולוגיות והנוירולוגיות המיטיבות שיש למוזיקה. *
כפילוסופים אנחנו חוקרים את היחסים בינינו לבין הסביבה בה אנו חיים, בינינו לבין עצמנו, בינינו לבין הסביבה האנושית. אנחנו מנסים ללמוד מכך על עצמנו ועל התפקיד שעלינו לקחת בתוך מערכת היחסים המורכבת.
כולנו זוכרים רגעים של חסד, בהם נגענו לרגע ביכולת הבריאה והיצירה. כיצד נוכל להכיר את הכוחות הללו, להתמסר להם, לבטא אותם בחיינו ולהפוך אותם למציאות?
ניתוח מרתק של הרקדן-אמן המשלב בין חוקי המציאות ובין השחרור של התודעה והחיפוש אחר החלום והיצירה, והאם שחרור מהחוקים הוא הגבול בין השפיות לגאונות ?
מפגש בין ילדה אסופית קטנה הנקרית בדרכו של אדם בוגר, דרך שיחותיהם צפות ועולות שאלות על מהות החיים, המוות ואלוהים. מחשבות על הרגעים האנושיים שאנו חווים בחיים, ומה נשאר מהם הרבה אחרי שהם מסתיימים…
״מוזיקה צריכה להצית באדם אש״. מאחורי מילים אלו חבוי סיפור חייו של בטהובן, אחד מגדולי המלחינים בכל הזמנים, אשר יותר מכל חי את המסר הזה במלואו. מהי אותה אש אליה מתכוון מטהובן ומהו המסר המשתקף בסיפורו?
הפילוסופיה מבחינה בין חומר לרוח. אם כך – מהי תנועה? באיזה מישור היא מתרחשת ומאיזה חומר היא עשויה? שיחה עם רסמוס אולה, מנהל המחלקה לריקוד וכוריאוגרפיה באוניברסיטה הלאומית בקופנהגן, על אמנות, פילוסופיה, תנועה ואיך כל אלה יכולות להיות חלק מחיי כולנו, אם נסתכל עליהן מנקודת מבט מעט שונה.
על אף שעברו 500 שנה ממותו של לאונרדו דה וינצ׳י, דמותו עדיין מסקרנת, וכך גם המסרים העמוקים שהשאיר אחריו, מסרים בני מאות ואלפי שנים, אשר מחכים להתגלות מחדש…
מי מכם שהיה בשנה האחרונה בסניפים השונים של אקרופוליס החדשה בארץ, נתקל אולי
במופע ״להתעורר״ שאיתו הופענו השנה אני וחברי
ושותפי למסע טל ברוכשטיין, תחת השם ״טל ואלמוג״. החלטתי לחשוף בפניכם קצת מהתהליכים שהתחוללו מאחורי הקלעים, או, נכון יותר,
בתוך הלב שלי – לפני ובמהלך המופע.
סיפורו של הארי פוטר הוא מיתוס גבורה, מיתוס המספר על מסעו של ילד רגיל שהמפגש שלו עם עם רוע ועם חוסר צדק מניע אותו למצוא בתוכו את הערכים האנושיים הנצחיים של הטוב והאמת, ולפעול להגשמה שלהם בעולם.
מהו סמל? מהו סמל של מדינה? ומה אפשר ללמוד ממנו על יושביה? חזרנו אל "שרוליק" שהיווה לאורך שנים ייצוג סמלי
המסע מתחיל בצורך עמוק לשינוי, ורצוי להשתמש בדמיון כבורא מציאות, וברצון ככוח מניע. כך נגלה את הגיבור הפנימי שבתוכנו ונלך
עולם מלאכות היד המסורתיות שהחיו סודות יצירה ואומנות, חדוות עשייה וכוח בריאה- הולך ונעלם מהעולם התעשייתי והמודרני. מאמר זה מציג
תפקידו של הקורא הוא לחפש בינו לבין הנקרא את עצמו, ולא בהכרח את הסופר. ובכל זאת, ב"סיפור על אהבה וחושך", מצאתי גם את הסופר וגם את עצמי. אנחנו אף פעם לא לבד.
צדק חברתי צומח קודם כל מהצורך של החזק לחלוק את הטוב. בבסיסה של העוצמה וההצלחה טמונה אחריות לאחר ואם מוסיפים לכך את החיבור לרוח, התוצאה היא חתירה לבניית חברה המעמידה במרכזה ערכים נעלים ופועלת ליישומם בהרמוניה.
האם יש בחיים דבר-מה שהוא שלם? האם ההתפרקות גם היא חלק מהשלם? ומה חסר לנו בהוראות ההרכבה של החיים כדי
המסע מוציא אותנו מתוך הבית הפנימי המוכר והידוע, ומוליך אותנו לעבר הלא נודע. במסע זה אנו מחפשים את הכוח שיאפשר
בתקופה של מחנות, פלגנות, סכסוכים ונפרדות – אין ספק שהאמנות היא אחד הכלים שיכול לבטא קול של הומאניות ושל ערכים
ברגעים אלו בהם הטבע מנביט החוצה את קסמו ומבטא תקווה ויופי כשפה אוניברסאלית, נרצה גם אנחנו לקבל השראה ממנו, לכבוד
ראיינה: חגית אלמקייס מפגש במוזיאון מה קורה כשאמנות הצילום פוגשת טקסט פילוסופי? ב-14.12 תיפתח תערוכת צילומים חדשה של הפילוסוף והצלם,
מחשבות על שפה בעקבות הסרט "המפגש" Wo ai ni – כך אומרים "אני אוהב אותך" בסינית. למה זה חשוב? נגיע
אני מאשר/ת לעמותת ״אקרופוליס החדשה״ להשתמש בנתוני הרישום על מנת לקבל מידע תקופתי על פעילויותיה בדואר אלקטרוני, ולהיכלל ברשימת התפוצה. כמו כן באפשרותי לבטל את הרשמתי והשימוש בנתוני הרישום בכל עת על ידי שליחת הודעה אל הדואר האלקטרוני: info@newacropolis.org.il
כל הזכויות שמורות לאקרופוליס החדשה בישראל 2018 ©️