
קול הדממה
איך הפך טקסט מסתורי ועתיק ששיננה אישה מערבית באחד ממסעותיה לטיבט, למגדלור עבור מחפשי דרך?
איך הפך טקסט מסתורי ועתיק ששיננה אישה מערבית באחד ממסעותיה לטיבט, למגדלור עבור מחפשי דרך?
אחת ל-12 שנים נחגג בהודו פסטיבל קומבה-מלה, "פסטיבל הכד", הכינוס הרוחני הגדול ביותר בעולם שבו אנשים מבקשים לעצור לרגע את זרם החיים הרגיל של העשייה החיצונית ולהתחבר פנימה.
המילים ״דת״ ו״קדושה״ יכולות לעורר רגשות שונים, מדחייה וסלידה דרך אדישות ועד לאהדה והתלהבות. היכן בחיינו מזדמן המעבר בין חול לקודש? מה המשמעות הפרקטית של זה גם בעיני אלו שלא מגדירים את עצמם כדתיים?
פלא האהבה שב ומעסיק את האנושות מדי יום ביומו. נדמה כי כבר אמרו עליו הכול, ובכל זאת כמאמר השיר של
צילום: עידן צ׳רני מה משותף לבאנג'י, להישרדות במדבר ולקעקוע עצמי? כיום הם מקובעים בהכרתנו כפעילות "אקסטרים" הנעה בין חיפוש ריגושים
הבה נעצום עיניים ונדמיין את עצמנו עומדים בטבע; בשדה, על גבעה, על שפת נחל… נדמיין כיצד השמש שוקעת במערב. אור
קארמה, דהרמה, גלגול נשמות – אלו מושגים שאנו מוצאים בחכמה המגיעה מהמזרח העתיק (קיימות התייחסויות למושגים כמעט זהים גם במערב
כיצד נוצר האדם? מהו מותר האדם על הבהמה ובמה הדבר מחייב אותו? מהם הכלים שניתנו לאדם ואיזה יעוד נועד לו?
משחר ימי האנושות, חיפש האדם את סוד נעורי הנצח. רבים הם הסיפורים המיתולוגיים המתארים את החיפוש אחר נצחיות זו, את
המיתוס, כפי שעוסקים בו בתולדות הדתות, הוא סיפור מסורתי שמטרתו להציע בסיס לפעולות הטקסיות של בני האדם בכל זמן ובכל
שעת בוקר מוקדמת; מצרים הגדולה מתעוררת ליום חדש. השמש יוצאת לאטה מבין העננים ושולחת את קרניה הבהירות אל תלולית עפר,
ההיסטוריה האנושית מלאה בדוגמאות של סמלים, מתרבויות מכל רחבי העולם. אינני מכיר תרבות אנושית אחת אשר אין לה, לצד תפיסתה
סיפורו של אורפיאוס הינו ישן נושן, וכמו כל סיפור מיתי, הוא היה קיים עוד לפני שעלה על הכתב. בזמן מסוים
מאז ומעולם הייתה השמש מסתורין שאותו ניסו בני האדם לחקור ולהסביר. גם היום, על אף החידושים הטכנולוגיים וכישוריו של האדם
הבארדו טודול עוסק באופן רציונלי במדע המוות והלידה מחדש, מצבי קיום שונים ביקום, ומלמד איך להשתחרר ממצבי ביניים וחוסר ודאות אלו. הוא מתבסס על חוק גלגול הנשמות, הנתפס בטיבט כחוק טבע בסיסי.
מיתוס זה שמגיע אלינו מדרום אמריקה הרחוקה, קרוב אלינו עד מאוד וניצב לפנינו כמראה.
"זה אשר ראה הכל, אותו אפרסם במרחבים, אלמד על זה שחווה את כל הדברים…
אנו (ANU) נתן לו את מכלול הידע של הכל. הוא ראה את הסוד, גילה את הנסתר, הביא ידע הקודם למבול. הוא יצא במסע למרחקים, דחף עצמו עד כדי תשישות, אך לבסוף מצא את השלווה…
בתקופה בה אנו חיים ישנה מגמה לבקש בכל מחקר את הפירות המיידיים. האקדמיה, במקורה, עוד מימי אפלטון, הייתה מוסד אליו היו באים כדי לבקש את החכמה, לחפש אחר האמת, לחקור את פלאי הטבע והבריאה, ומעל לכל, להבין את מהות האדם ותפקידו עלי אדמות.
המיתוס של דמטר ופרספונה הינו ביטוי לחכמה עתיקה, המספרת על תהליכי חינוך וחניכה בין האלים לבני אדם, בין מורה לתלמיד, בין אדם לעצמו, בין נשמה לאישיות, בין אם לבתה.
תורת המספרים משמשת בכל התפיסות המיסטיות של הדתות השונות. המספרים, או למעשה הצורות ההנדסיות המייצגות אותם, עוזרים לנו להבין מאין באנו ולאן נלך; למקם את עצמנו במחזור הגדול של התפתחות האדם, שהוא מעבר למחזור אחד של חיים ומוות.
כשאנחנו עושים מעשה, ולא משנה מה הוא – תיקון אוטו, קציצות, עבודה לאוניברסיטה, או נגינה – עם תשומת לב, כלומר, "שמים את הלב", עושים מעשה עם אהבה, הרי שזהו המעשה השלם. כך אנו חווים בתוכנו את האיחוד הפנימי בין מהות עליונה, מופשטת – האהבה, לביטויה בעולם החומר – המעשה.
מאגיה, כפי שהייתה מובנת על-ידי האנשים, אינה על-טבעית או לא-טבעית. היא טבעית לחלוטין. אנו אומרים זאת כי אין דבר בטבע שאינו טבעי או על-טבעי, מעצם היותו בטבע. מה שקיים אלו דברים שאנו מכירים יותר או פחות טוב, דברים שנמצאים בהישג יד ונראים לנו טבעיים, ודברים שנמצאים רחוק ודורשים זמן ומאמץ, וכיום נראים לנו על-טבעיים.
אני מאשר/ת לעמותת ״אקרופוליס החדשה״ להשתמש בנתוני הרישום על מנת לקבל מידע תקופתי על פעילויותיה בדואר אלקטרוני, ולהיכלל ברשימת התפוצה. כמו כן באפשרותי לבטל את הרשמתי והשימוש בנתוני הרישום בכל עת על ידי שליחת הודעה אל הדואר האלקטרוני: info@newacropolis.org.il
כל הזכויות שמורות לאקרופוליס החדשה בישראל 2018 ©️